Mini's (10 - 11 jaar)

Algemeen

Bij de Mini's spelen kinderen (j/m) van 10 en 11 jaar.

Bij de Guppen, Turven en Benjamins ligt het accent vooral op plezier krijgen in het spel, op balvaardigheid (het vertrouwd raken met die rare bal), op het ervaren van fysiek contact, op het beschermen van jezelf daarbij (zowel actief als passief) en op de ontwikkeling van het kind in de groep. 

Vanaf de leeftijdsgroep Mini’s wordt het rugbyspel zelf belangrijker. Kinderen leren een groter aantal individuele vaardigheden in combinatie met positiespel, aanvalspatronen, verdediging en spelinzicht. Op de Mini dagen worden de geleerde dingen in de praktijk gebracht. Mini dagen vinden plaats op zaterdag. Verschillende Mini teams komen dan samen en spelen tussen de 2 en 4 wedstrijdjes tegen elkaar. Bij de Mini's wordt nog niet gewerkt met de rugbypalen. Er kunnen alleen punten gescoord worden door een try (het drukken van de bal in het scoregebied van de tegenstander). Voor een try verdien je 1 punt. Naast de basis wordt er binnen deze drie categorieën ook opgebouwd naar het rugbyen op een groter veld, met meer spelers.

 

Bij de Mini’s is het veld 70 bij 45 meter groot (een half rugby veld) en wordt er met 12 tegen 12 gespeeld. Hier wordt het spel uitgebreid met onder andere de mogelijkheid om de bal te kicken (trappen), een hand-off (wegduwen tegenstander) en een line-out (ingooi vanaf de zijlijn). Een wedstrijd duurt 2 x 15 minuten.

 

Clusterteam

Omdat we nog niet genoeg Mini's hebben bij Zaandijk spelen de Mini's in clusterverband met Rugbyclub Amsterdam. 

 

Trainingen

De Mini's trainen op dinsdagvond & op vrijdagavond 18.30 - 20.00 uur

(Op dinsdag trainen trainen de Mini's in de oneven weken Bij RC Waterland, in de even weken bij Zaandijk)

Vragen

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar info@zaandijkrugby.nl